Dr. Kris Peeters
Sportarts
Nijverheidstraat 64
9220 Hamme
T: 0494 378 520
E-mail: info@mijnsportarts.be
Raadpleging na afspraak

De oorzaak zoeken

Aan de hand van een aantal specifieke testen kunnen we de oorzaak van letsels opsporen of de kans op letsels verkleinen. Dit zijn enkele van de mogelijke testen die in onze praktijk kunnen uitgevoerd worden :

- KrachtverhoudingsmetingDe kracht van verschillende spiergroepen wordt getest en gemeten wordt. Het gaat over de spiergroepen van de rug, schouder, nek, borst, armen, buik en bovenbenen. Er gebeurt een volledige analyse van de verschillende spiergroepen waarbij de kracht
- Lenigheidsmeting : De flexibiliteit, beweeglijkheid en veerkracht van het spiersysteem van de onderste ledematen wordt gemeten.
- Stabiliteitsmeting : De coördinatiemogelijkheden, lichaamsstabiliteit en het eventuele onevenwicht worden gemeten
- Sprongkrachtmeting : Door het meten van explosiviteit en sprongkracht wordt het prestatievermogen bepaald.

Er kan ook inspanningstest afgenomen worden waarbij je lactaatwaarden bepaald worden. Zo wordt niet alleen vastgesteld hoe het met je conditie gesteld is, maar ook hoe een ideale training voor jou er uitziet en wat de juiste hartslagzones voor jouw training zijn.

Voor een aantal sporten is het ook nodig over een geschiktheidsattest te beschikken. Als erkend keuringsarts mogen Dr. Peeters en Dr. Van Crombrugge die medische keuringen ook uitvoeren

Verdere informatie vindt u ook op de site van ons testlab Sportwijzer. Afspraken voor testen kunnen enkel telefonisch gemaakt worden. Indien u niet aanwezig kan zijn vragen wij u om dit 48 uur voordien te melden, zoniet wordt de test aangerekend.