Dr. Kris Peeters
Sportarts
Nijverheidstraat 64
9220 Hamme
T: 0494 378 520
E-mail: info@mijnsportarts.be
Raadpleging na afspraak

Wie is Kris Peeters ?

Kris Peeters studeerde algemene geneeskunde aan de U.I.Antwerpen.
In 1988 stapte hij in de huisartsenpraktijk van zijn vader Dr. Walter Peeters.
Begin 2000 kwam Dr. Koert Welvaert hun huisartsenteam versterken.
Na de pensionering van zijn vader stond hij mee aan de wieg van het Medisch Huis Twee Bruggen in Hamme, een groepspraktijk van zes huisartsen.
Dit bood meteen de mogelijkheid om verder te kijken dan de huisartsgeneeskunde.
Met de brede kennis en ervaring van de huisartsgeneeskunde waren de studies sportgeneeskunde een mooie aanvulling.
Na een stage bij Dr. Chris Goossens op GBA en Dr. Jean-Pierre Moeyersoons in het A.Z. Fabiola te Hamme, startte hij zijn eigen praktijk voor sportgeneeskunde, waarbij hij veel aandacht wil hebben voor preventie en de sporter als persoon.
In mei 2010 nam hij afscheid van het Medisch Huis Twee Bruggen om zich nog meer op de sportgeneeskunde te kunnen toeleggen.

Kris Peeters was bijna 15 jaar clubarts van Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen. Hij staat ook in voor de medische begeleiding van Vigor Wuitens Hamme. Hij is federatiearts en lid van de medische commissie van de Vlaamse Atletiekliga en verzorgt de medische begeleiding van een steeds groeiend aantal beloftevolle atleten. Hij begeleidt ook turners van de Basisschool Topsportbelofte Gymnastiek.
Dr. Kris Peeters is tevens erkend als keuringsarts door de Commissie Medisch Verantwoord Sporten en voor topsportkeuringen van Sport Vlaanderen.

In zijn jeugdjaren was Kris een fervent sportbeoefenaar. Je vond hem op het veld van Vigor Wuitens Hamme, maar minstens zo veel op het tennisplein. Zijn laatste gloriedagen daar waren de nationale interclub-competitie H3 bij TC78.
Een aantal jaren stond rotsklimmen heel hoog op zijn favorietenlijstje. Nu beperken zijn sportieve bezigheden zich tot een wekelijks partijtje squash, een late-avond-loop en een stevige mountainbike-rit.
Er gaat geen winter voorbij of Kris bindt een aantal keer de latten onder, liefst in het gezelschap van familie en vrienden.
Door zijn dochters volgt hij van heel nabij het atletiekgebeuren en weet hij als geen ander dat dansen een sport is !

Dr. Glenn Van Crombrugge is erkend sportarts, keuringsarts en is opgeleid voor muskuloskeletale echografie en infiltraties onder echografie. Dr. Glenn bouwde zijn ervaring op aan de sportdienst van UZ Leuven en Grit, Belgian Sports Clinic te Leuven. Voor de KBVB screende hij de Rode Duivels voor de voorbije grote kampioenschappen.

 

Website laten maken